VVD Schagen is voor het huisvesten van Zijper Museum nabij Molen de Hoop in ’t Zand.

ingevoerd op 2-5-2014

De VVD is van mening dat het verstandig is om zo snel mogelijk duidelijkheid te scheppen in het dossier ‘Het Zijper Museum’ en geeft aan dat zij huisvesting van het Zijper Museum nabij Molen de Hoop als meest geschikte locatie ziet. Gekeken naar de toekomst, ofwel de lange termijn, zou deze locatie een bestendige keuze zijn én kan er een versterkende werking vanuit gaan, mede gelet op het feit dat ook Molen De Hoop een museum is.

De VVD is van mening dat huisvesting op de kavel van het oude gemeentehuis van Zijpe mogelijk een belemmering kan zijn voor de verkoop van deze locatie en een negatief effect kan hebben op de waarde van het geheel. Daarom zou het goed zijn om deze locatie als ‘niet gewenst’ te beschouwen. Daarnaast zijn Molen De Hoop in ‘t Zand en de oude timmerwerkplaats van de firma P. Ott aan de Grote Sloot in Schagerbrug als locaties in beeld.

De locatie in ’t Zand is een representatieve locatie, beschikt over voldoende oppervlakte om e.e.a. te realiseren en is centraal gelegen. Daarnaast is het terrein veilig, goed toegankelijk en beschikt het over voldoende parkeergelegenheid.

De locatie Ott is een locatie midden in het dorp. Deze zal echter minder herkenbaar zijn voor de toerist als de locatie in ’t Zand.

De VVD begrijpt de gevoeligheid m.b.t. de vrijwillige bestuursleden die tot nu toe uit Schagerbrug afkomstig zijn. Het huisvesten van het Zijper Museum gaat uiteindelijk om het behoud van het cultuurgoed van Zijpe.

De keuze van de locatie is uiteraard aan de besturen van beide stichtingen. De VVD roept beide besturen op om, binnen de randvoorwaarden, z.s.m. met een plan te komen.
Verschillende opties voor locatie Zijper Museum Verschillende opties voor locatie Zijper Museum