Column Ambro: Koffers

ingevoerd op 5-7-2014

Koffers

Een kast vol heb ik ervan, koffers en sporttassen. Een tassen fetisjist wil ik mezelf niet direct noemen, iedere tas heeft namelijk zijn eigen specifieke doel. Een vakantie, een weekendje weg met de fiets of met de familie, naar een fietswedstrijd, naar het strand noem maar op. Zoveel doelen, zoveel tassen.
Één ding blijft hetzelfde, ik neem altijd veel mee. Verbaasde blikken alom als ik met mijn oversized tas aan kom.

In de sportwereld is het nu ook de tijd om koffers in te pakken. Veel wielrenners staan te trappelen om met hun tas in het vliegtuig naar Engeland te stappen. Daar, ja daar, begint namelijk op 5 juli de Tour de France. En je bent pas een echte wielrenner als je de Tour de France hebt gereden zeggen ze. Voor het merendeel van het peloton is het veel minder leuk dan je denkt volgens mij maar het s in ieder geval de grootste wedstrijd die je kunt rijden.

Aan de andere kant van de wereld is de stemming heel anders. Daar willen ze helemaal de koffer niet pakken. Ja, voor een korte binnenlandse vlucht naar de volgende speelstad. Niet de definitieve koffer die mee moet terug naar Schiphol. Afgelopen zondag waren die koffers in gedachte bij de Oranje spelers al bijna gepakt. Gelukkig wisten ze op het laatste moment de inpaksessie uit te stellen. Ik hoop die koffers net voor 13 juli op de bagageband van Schiphol te zien.

Zelf heb ik afgelopen week weer een nieuwe rugtas gekocht. Woensdag maakte ik namelijk mijn debuut in de triatlon van Nieuwe Niedorp. En je raadt het al, de rugtassen die ik heb bieden niet de ruimte aan wetsuit, fietsschoenen, loopschoenen, kleding en helm. Een nieuwe uitgezocht dus, mooi zwart met rood. Twee ruime vakken die ook nog makkelijk te bereiken zijn en een comfortabel draagsysteem. Zeer in mijn nopjes ben ik ermee.