Van vormgever tot compleet reclamebureau

Het was zaterdag 28 juni en aangenaam warm. De dag waarop het Mediacollege te Amsterdam wel leek overgenomen door Ziber. Zwarte vlaggen met het Ziber logo en een elektrische BMW stonden voor het gebouw. Binnen stond een enthousiast team klaar om de eerste bezoekers te ontvangen... Het was tijd voor het eerste echte vormgevers event in Nederland.

Vormgever event
Stel je bent vormgever, ondernemer, eigenaar van een reclamebureau. Dan weet je hoe snel de wereld verandert en dat het verschrikkelijk moeilijk is om bij te blijven. Jouw klanten verwachten voortdurend nieuwe inzichten van jou. En naast een mooie huisstijl verwachten klanten ook goede resultaten. En dat is de rede dat Ziber een event heeft georganiseerd in samenwerking met het Mediacollege en vele partners. Een dag met 24 workshops voor vormgevers. Ter inspiratie, kennis deling, nieuwe inzichten opdoen, nieuwe kansen ontdekken,... en alles speciaal voor vormgevers. Want als hedendaagse designer gaat het om meer dan een mooi plaatje.

Zelf aan de slag tijdens de workshops
Op het Ziber Event, waar ondernemende vormgevers zich voor konden inschrijven, werden 24 verschillende workshops aangeboden van telkens 40 minuten. De workshops waren verdeeld over 6 verschillende categorieën, te weten; ‘Jouw eerste Ziber site’, ‘Haal meer uit Ziber’, ‘Inspiratie met gastsprekers’, ‘Kansen voor jouw reclamebureau’, ‘Beter vindbaar bij Google’ en ‘Online campagne maken’. Sprekers van Adobe, Ziber, Universiteit Nyenrode, Fabrique, Playforward, Pencilpoint en SdH vormgeving verzorgden alle workshops. Bij de meeste workshops konden de deelnemers ook direct met hun laptop aan de slag.

Goede sfeer onder vormgevers
Tijdens de lunch, die door Ziber werd aangeboden, konden de deelnemers lekker even bijkomen op de patio. Ook was er gelegenheid om het afstudeerwerk te bekijken in de EXPO ruimte van het Mediacollege. Weer anderen maakte gebruik van de mogelijkheid om een ritje te maken in de nieuwe BMW i3 die door BMW Nederland ter beschikking was gesteld voor de workshop ‘Online campagne maken’. Er was een ongedwongen sfeer en de deelnemers vonden het prettig om even bij te praten met vakgenoten.

Ziber Awards
Nadat de laatste workshops waren gegeven was het tijd voor de bekendmaking van het Young Talent 2014 die werd verkozen door meer dan 200 reclamebureaus uit Nederland. Winnaar werd Nienke Flietstra, tweedejaars vormgever aan het Mediacollege te Amsterdam. Hierna werden ook voor de 7e keer de Ziber Awards uitgereikt aan de reclamebureaus voor de beste display, webshop en website.

Het evenement werd afgesloten met een borrel en de verloting van een iPad mini onder de aanwezige deelnemers. ’Informatief en gezellig’ en ’professioneel in een gemoedelijke sfeer’ was de meest gehoorde feedback van de deelnemers. Ook hadden deelnemers graag meer tijd gezien voor de workshops, zodat we hier een volgende keer meer ruimte voor in zullen ruimen. Kortom een geslaagde dag voor de deelnemers en dus ook voor ons als organisator.

Voor een foto-impressie van de dag vind je hier meer foto’s: vormgever.ziber.nl (http://vormgever.ziber.nl/ph-17200-3-16954/foto/ziber_event_2014_-_mediacollege_amsterdam.html)

Het Ziber Team
ziber event 2014 voor vormgevers @mediacollege amsterdam ziber event 2014 voor vormgevers @mediacollege amsterdam
ziber event 2014 voor vormgevers @mediacollege amsterdam ziber event 2014 voor vormgevers @mediacollege amsterdam
ziber event 2014 voor vormgevers @mediacollege amsterdam ziber event 2014 voor vormgevers @mediacollege amsterdam
ziber event 2014 voor vormgevers met Pieter van de Helvoirt (Adobe) @mediacollege amsterdam ziber event 2014 voor vormgevers met Pieter van de Helvoirt (Adobe) @mediacollege amsterdam
Gezellig een broodje in de patio @mediacollege tijdens Ziber Event 2014 Gezellig een broodje in de patio @mediacollege tijdens Ziber Event 2014