Tennisbaan Boerenslag feestelijk geopend

Sint Maartensbrug kan weer volop tennnissen

Zaterdagavond werden in Sint Maartensbrug de nieuwe tennisbanen officieel geopend. Na een ingrijpende renovatie kan er vanaf deze week weer gespeeld worden op de banen van Boerenslag naast het dorpshuis. Dankzij de bemoeienis van wethouder Ben Blonk (eerst gemeente Zijpe, nu Schagen) en de tennisvereniging zelf, zijn afgelopen weken de oude banen verwijderd. Nadat er een flinke laag grond was aangebracht, konden de nieuwe kunstgrasbanen worden aangelegd. De gemeente Schagen financierde de grondwerkzaamheden en de bestrating, terwijl de nieuwe banen voor rekening van Boerenslag kwamen. Dankzij de inzet van veel vrijwilligers kon het hele project gerealiseerd worden. Naast het tenniscomplex verrijst volgend jaar de nieuwe school.
Voorzitter Sjaak Nieuwboer viel de eer te beurt de banen officieel te openen. Ellen Kuilboer overhandigde een fraaie gouden sleutel aan de voorzitter om de openingshandeling te verrichten. Na de opening werd er meteen een balletje geslagen.
Ellen Kuilboer overhandigt de sleutel aan Sjaak Nieuwboer. Foto:Dorpskrant De Uijtkijk Ellen Kuilboer overhandigt de sleutel aan Sjaak Nieuwboer. Foto:Dorpskrant De Uijtkijk