Vormgevers in Nederland laten zich inspireren in Amsterdam

Artikel in NH Zaken - september 2014

24 workshops en meer dan 130 reclamebureaus op het Mediacollege

Adobe, Fabrique, Universiteit Nyenrode en Ziber waren allen vertegenwoordigd op een uniek evenement voor vormgevers. Meer dan 130 reclamebureaus kwamen naar het Mediacollege te Amsterdam om zich te laten inspireren en nieuwe kansen te ontdekken. Door de vele sprekers en de praktische workshops deden de reclamemakers concrete tips op en gingen ze vol ideeën weer naar huis.

24 concrete workshops
De deuren van het Mediacollege gingen er op zaterdag 28 juni speciaal voor open. Ziber organiseerde samen met vele partners een dag vol workshops voor ondernemende vormgevers. Zo verzorgde Pieter van Helvoirt (Adobe) een workshop over Creative Cloud en de nieuwe mogelijkheden van Photoshop CC. Matthé Stet (Fabrique) schetste de wereld van de toekomstige designer in zijn workshop ‘Design denken’. Prof. Dr. Jeff Gaspersz (Nyenrode) gaf een interactieve sessie over hoe je als reclamebureau kunt blijven innoveren en Yvonne Draijer (Ziber) gaf een handige workshop over hoe je via ‘drag & drop’ online een website kunt maken met DS3 van Ziber. Iedere vormgever kon zijn eigen programma samenstellen en zo vier workshops volgen uit het grote aanbod.

Compleet reclamebureau
Hoofdsponsor van het evenement was Ziber, de Nederlandse softwaremaker voor de grafische wereld. “Bij Ziber zijn wij van mening dat je als vormgever kunt uitgroeien tot een compleet reclamebureau.” zegt Maikel Bauer, directeur bij Ziber. “Onze software helpt vormgevers daarbij. En ook dit evenement, waar we veel kennis delen, past ons daarom goed.” Samenwerken met goede en betrouwbare partners is belangrijk en zeker in een tijd waar ontwikkelingen snel gaan. Als een vormgever de techniek, hosting en support van een website uitbesteed moet dit ook super geregeld zijn voor zijn klant. Wanneer het goed geregeld is kan de ontwerper namelijk meer tijd besteden aan de identiteit van de website en ervoor zorgen dat de juiste bezoekers naar de website komen.

Haal het meeste uit het internet
Een mooie website was vroeger misschien voldoende, maar de moderne ondernemer verwacht meer van vormgevers. Daarom waren er tijdens het Ziber event vele workshops die concreet invulling gaven aan deze onderwerpen. Bijvoorbeeld het bereiken van de juiste doelgroepen via sociale media of Youtube, of beter gevonden worden op Google. Allemaal onderwerpen die ervoor zorgen dat je als vormgever optimaal aan de wensen van de klant kan voldoen.

bron: www.nhzaken.nl
Artikel in NH Zaken Artikel in NH Zaken