Open Dag Uitvaartcentrum Zijpe in Sint Maartensbrug

ingevoerd op 13-10-2014

Maandenlang werd er verbouwd aan Uitvaartcentrum Zijpe in Sint Maartensbrug. Nu het klaar is, organiseert Uitvaartvereniging Zijpe een Open Dag voor alle inwoners van de gemeente Schagen. Belangstellenden zijn op zondag 26 oktober tussen 11.00 – 16.00 uur van harte welkom om het gebouw te bezichtigen. De officiële heropening wordt om 11.30 uur uitgevoerd door dhr. W. Bouwes, oud-voorzitter van de vereniging.

Na de laatste opknapbeurt van het pand, in 1997, werd het tijd voor een grondige renovatie. De gemeente Schagen, eigenaar van het gebouw, stelde daarvoor een budget van 107.000 euro beschikbaar waarmee Uitvaartvereniging Zijpe, beheerder van het gebouw, aan de slag kon gaan. Vaklieden en vrijwilligers pakten letterlijk de hamer op en zorgden voor uitbreiding van de accommodatie, een ruime keuken, nieuwe toiletten en een gerenoveerde ontvangstruimte. Met moderne faciliteiten en een sfeer die past in de huidige tijd is de accommodatie nu weer klaar voor de toekomst.

Tijdens de Open Dag kunnen belangstellenden alle ruimtes bezichtigen en kennismaken met de uitvaartverzorgsters, bestuursleden en samenwerkende organisaties. Voorzitter Cees Bruin vult aan: “We geven ook informatie over het nieuwe contributiestelsel en de fiscaal aantrekkelijke spaarregeling die we vanaf volgend jaar in samenwerking met de SNS bank willen aanbieden.”

In het verbouwde en opnieuw ingerichte uitvaartcentrum kunnen families in alle rust afscheid nemen van hun dierbare. Zij ontvangen tijdelijk een sleutel, zodat zij vrije toegang hebben tot de overledene. De accommodatie biedt voldoende ruimte om condoleances of andere bijeenkomsten te organiseren, waarbij ook catering tot de mogelijkheden behoort. Bezoekers kunnen gebruik maken van de eigen parkeergelegenheid.

Adres en contact
U vindt Uitvaartcentrum Zijpe aan de Maarten Breetstraat 13a in Sint Maartensbrug. Kijk voor meer informatie over Uitvaartvereniging Zijpe op de vernieuwde website www.uitvaartverenigingzijpe.nl of neem contact op met penningmeester Marrie Schuur, bereikbaar op 0224-561647.
Uitvaartvereniging Zijpe organiseert Open Dag in gerenoveerd Uitvaartcentrum Zijpe Uitvaartvereniging Zijpe organiseert Open Dag in gerenoveerd Uitvaartcentrum Zijpe