Extra mogelijkheden bij Uitvaartvereniging Zijpe

ingevoerd op 03-12-2015

Het afgelopen jaar heeft Uitvaartvereniging Zijpe benut om de mogelijkheden en voordelen van de vereniging uit te breiden. Zo is er bijvoorbeeld een nieuw telefoonnummer voor het melden van een overlijden, werken wij samen met twee nieuwe uitvaartverzorgsters, is het Laatste Wensen Boekje geïntroduceerd én de unieke Uitvaart-Spaarrekening gecreëerd. Een overzicht:

 

Melden overlijden: 0224-563511 (dag en nacht bereikbaar)
Wanneer u in de verdrietige omstandigheid komt dat een dierbare is overleden, dan meld u het overlijden bij Uitvaartvereniging Zijpe op telefoonnummer 0224-563511. U komt dan rechtstreeks in contact met de uitvaartverzorgsters Anita Messelaar en Marjan Korver. Zij zijn dag en nacht bereikbaar, staan iedereen met raad en daad terzijde en kunnen de gehele verzorging van een uitvaart op zich nemen. Voorzitter Cees Bruin: “Wij zijn dit jaar een samenwerking aangegaan met deze ervaren uitvaartverzorgsters. Zij zijn al jarenlang actief in het vak en mochten tot volle tevredenheid van diverse nabestaanden al vele uitvaarten verzorgen. We ontvangen lovende reacties over hun wijze van aanpak, warme betrokkenheid en vriendelijke benadering”. Wanneer leden van Uitvaartvereniging Zijpe één van deze uitvaartverzorgsters inschakelen, ontvangen zij ook nog eens een ledenkorting van enkele honderden euro’s op de eindfactuur.

 

Laatste Wensen Boekje
De vereniging introduceerde dit jaar het Laatste Wensenboekje. Dit boekje biedt gelegenheid om alle wensen en gedachten over een afscheid te noteren. Mocht het moment ooit daar zijn, dan is het een leidraad voor nabestaanden waarmee zij de uitvaart zoveel mogelijk in nagedachtenis van de overledene kunnen organiseren. Heeft u interesse in het boekje, dan kunt u dit aanvragen via de secretaris, dhr. G. Poland: secretaris@uitvaartverenigingzijpe.nl telefoonnummer: 0226-381734.

 

De Uitvaart-Spaarrekening: alternatief voor verzekering
In het voorjaar creëerde de vereniging de Uitvaart-Spaarrekening. Deze spaarrekening biedt de zekerheid dat er later een bedrag beschikbaar is voor de uitvaart dat tussentijds niet voor andere doeleinden gebruikt kan worden. De spaarrekening staat bekend als het perfecte, niet-commerciële, alternatief voor een (vaak dure) uitvaartverzekering. Men is vrij om zo vaak en zoveel te sparen als men wil, tot een wettelijk maximum. U krijgt inzicht in het gespaarde vermogen en ontvangt gewoon rente. De regeling valt binnen het bankgarantiestelsel en is fiscaal aantrekkelijk doordat het gespaarde bedrag buiten de belastingheffing valt. Om deel te nemen, moet u lid zijn van Uitvaartvereniging Zijpe.

 

Een uitvaartvereniging zonder winstoogmerk
Uitvaartvereniging Zijpe koopt goederen en diensten in waarvan haar leden gebruik mogen maken. Zij betalen daar de nettoprijs voor, zonder winstopslag. De vereniging wordt bestuurd door vrijwilligers en werkt zonder winstoogmerk. Qua organisatie en doelstelling verschilt Uitvaartvereniging Zijpe dus van commerciële uitvaartverzorgers en uitvaartverzekeringen die in de branche actief zijn. Ook de tarieven liggen bij de vereniging beduidend lager dan bij de genoemde bedrijven, terwijl de kwaliteit en uitvoering van een uitvaart minstens zo goed zijn. Bent u nog geen lid? Geen probleem, als het nodig is dan kunnen ook niet-leden een beroep doen op de vereniging en maken zij ook gebruik van de aantrekkelijke verenigingstarieven. Wilt u meer weten over een lidmaatschap bij Uitvaartvereniging Zijpe of heeft u andere vragen, neem dan contact op met de ledenadministratie: penningmeester@uitvaartverenigingzijpe.nl / 0224-561647 of bezoek de website www.uitvaartverenigingzijpe.nl.

logoZIJPEdef-klein logoZIJPEdef-klein
Anita Messelaar en Marjan Korver a Anita Messelaar en Marjan Korver a