Reünie lagere school Sint Maartensbrug

ingevoerd op 06-01-2016

“De Brug” 100 jaar: tijd voor een reünie

 

De ontwikkelingen rond de bouw van de nieuwe school in Sint Maartensbrug gaan snel. Eind januari 2016 wordt de nieuwe “Brug” opgeleverd door aannemer Tuin.  De bedoeling is dat de huidige school verhuist tijdens de krokusvakantie. Bij Jan Dekker, een man met de nodige ervaring op het gebied van reünies, kwam al snel het idee op om de opening van de nieuwe school te koppelen aan een reünie. Bovendien is het volgend jaar precies 100 jaar geleden dat de openbare lagere school op de huidige plaats de deuren opende.

 

Intussen zijn er al de nodige gesprekken geweest met betrokkenen, want hoe lang staat de oude school er nog en wat is dan een gunstig moment om een reünie te organiseren? Jan Dekker heeft contact gehad met wethouders Blonk en Van der Veek (de gemeente Schagen is eigenaar van het gebouw) en zij hebben toegezegd dat de school toegankelijk blijft voor een reünie. 

De reünie zal uiteraard in het teken staan van herinneringen ophalen, waarbij tussen de bedrijven door zowel de oude als de nieuwe school bezocht kan worden.

Er is een klein comité gevormd dat bijeen is geweest en de nodige werkafspraken heeft gemaakt. Er zullen een website, een Facebookpagina en een bankrekening worden geopend. De website is inmiddels online: www.reunieschoolsintbrug.nl. Ook de Facebook pagina: De Brug

Men kan zich al aanmelden voor de reünie: info@reunieschoolsintbrug.nl, onder vermelding van naam, adres en geboortedatum.

Jan Dekker beschikt over veel fotomateriaal dat voor een groot deel gedigitaliseerd is en zo eenvoudig via een beamer vertoond kan worden tijdens de reünie.

Met dorpshuis Uijktijk  – waar de reünie zal worden gehouden – is al een afspraak gemaakt over de datum.

                                   

                                 ZATERDAG 16 APRIL 2016

 

Over de verdere invulling van de dag, zoals tijdstip, kosten en catering, moeten nog nadere afspraken worden gemaakt met de Uijtkijk.

Iedereen die de lagere school in Sint Maartensbrug heeft bezocht, is uiteraard van harte welkom en hier geldt tevens de kreet ‘hoort zegt het voort!’.

Binnenkort meer over deze dag waarnaar nu al door menigeen wordt uitgekeken.

 

schooldebrug schooldebrug