Een ode aan rijke materialen

ingevoerd op 01-05-2018

Mag het ietsje meer zijn? Arte lanceert een nieuwe collectie muurbekleding en pakt daarin uit met een onweerstaanbare sfeer van luxe. De dessins van Takara vallen op door hun weelderige karakter: rijke materialen en high-end motieven die de collectie helemaal van de muur doen spatten. Muurbekleding om mee te pronken!

De nieuwe collectie Takara volgt volledig de trends van 2018. Rijke materialen zijn namelijk helemaal terug van weggeweest, met onder meer interieuraccenten in goud, marmer, fluweel ... Ook Arte speelt in deze collectie met rijkelijke stoffen als zijdezacht suède, glanzende metallics, ruw katoen en klassevol geweven papier. De dessins zijn dan weer geïnspireerd op oosterse motieven en chinoiserie – een aanstormende trend om in het oog te houden.

CraneHet opvallendste dessin uit de hele collectie is wellicht Crane. Het patroon bestaat uit voorbijvliegende kraanvogels, die in verschillende oosterse landen als echte geluksbrenger gelden. Niet alleen wordt het oog verwend, de gebruikte materialen voelen ook nog eens aangenaam aan. De tekeningen zijn namelijk geborduurd op een stof van katoen en linnen. Een combinatie met een rijkelijk resultaat.

AirAl even exotisch is het dessin van Air. Dit patroon doet denken aan tropische vogels die kriskras door elkaar vliegen. Het geweven papier waarop het dessin gedrukt wordt, geeft het geheel een zachte uitstraling.

FeatherMet het patroon van Feather blijft Takara in de ornitologische sfeer, maar dan met een grafische inslag. De gestileerde verenmotieven zijn speels, luchtig en toch uiterst stijlvol. Dankzij de uitvoering op geweven papier krijgt ook dit dessin een elegante, luxueuze toets.

SpiritDe geometrische patronen in de collectie Takara vinden we terug bij Spirit, maar dan met een twist. Het schijnbaar regelmatige patroon zit vol onverwachte elementen: hier is niets wat het lijkt. De chique look is afkomstig van de uitvoering in geweven papier.

HarmonyDe speelse schakel in de reeks is Harmony, een tijdloos, verrassend en elegant zigzagpatroon. Het dessin werd uitgevoerd in geweven papier, een materiaal dat voor een zacht en authentiek gevoel zorgt.

Zwierige uni’sTot slot omvat de nieuwe collectie van Arte enkele uni’s die zich perfect laten combineren met de dessins, maar ook afzonderlijk helemaal tot hun recht komen. Noble is een effen decoratie met de look & feel van suède, verkrijgbaar in verschillende kleurvariaties die mooi bij de dessins passen. Cobalt, met zijn geplisseerde bekleding en een metallic afwerking, sluit perfect aan bij de luxegevoelige trend die als een rode draad door de hele collectie loopt. Ook de geplisseerde bekleding van Pyxis heeft een hedendaagse uitstraling, maar dan met een matte afwerking.

 

Inspiratie & Stijladvies

 

Partners at Home

Witte Paal 300

Schagen

Cobalt1-MYNN Cobalt1-MYNN
Cobalt2-PFRC Cobalt2-PFRC
Crane2-GTBT Crane2-GTBT
Feather4-1C2W Feather4-1C2W
Feather5-SH0K Feather5-SH0K
Noble1-77G4 Noble1-77G4
Spirit5-VQ2Y Spirit5-VQ2Y
Spirit7-0WIY Spirit7-0WIY