Balletschool start met beginnerslessen Klassiek ballet voor volwassenen

ingevoerd op 28-05-2018

Balletschool Schagen start met beginnerlessen voor

volwassenen in klassiek ballet

 

Veel volwassenen zien het gebrek aan danservaring als een hoge drempel om nog op latere leeftijd aan klassiek ballet te beginnen.  Juist voor hen komt Balletschool Schagen met een nieuwe les. Ervaring is dus absoluut niet nodig, zin om te dansen wel. Op dinsdag 5 juni start om 20.15 uur de eerste les.

Ballet is een goede training van het lichaam; je ontwikkelt ritmegevoel, leert goed naar muziek te luisteren en je houdt je lichaam in beweging.  Tijdens de les werk je aan een goede houding waardoor deze ook in het dagelijks leven beter wordt. “Maar het belangrijkste is dat je veel plezier in het dansen hebt!”, vertelt Jantine Nierop, docente op de balletschool. “Veel mensen denken dat je heel lenig moet zijn voor je aan ballet begint. Maar dat is echt niet zo. Door de rustige opwarming worden je spieren warm en komen ze op lengte. Je zult na een tijdje merken dat je leniger bent geworden! En iedereen doet het op zijn of haar eigen niveau”, legt Jantine uit. “Klassiek ballet is voor ieder lijf en voor elke leeftijd!”

Opbouw van de les

De les kent een vaste opbouw.  Zo begint de les standaard met oefeningen aan de barre waarbij je houvast hebt en je goed kunt oefenen. Na een stretch gaat de les verder in ‘het midden’. Dan pas je alles wat je aan de barre geleerd hebt, toe door middel van oefeningen en kleine choreografieën. De les is een aantal weken hetzelfde zodat je de tijd hebt om de bewegingen en de danspassen in een rustig tempo aan te leren.

Heb je altijd al klassiek ballet willen doen of is het zo lang geleden dat je op les hebt gezeten, kom dan in de maand juni op dinsdag 5, 12, 19 en 26 juni  van 20.15  tot 21.15 uur. Speciale balletkleding is niet nodig, trek aan wat je lekker vindt zitten en waarin je goed kan bewegen. Sokken mag,  ballet- of gymschoentjes mogen ook. De les is te volgen met de danspas van de Balletschool, deze kost €20,-. Voor aanschaf of voor meer informatie over deze danspas, stuur je eenvoudig een mail naar contact@balletschoolschagen.nl.