Verschillende vloeren en hun uitstraling

ingevoerd op 14-06-2018

Vloeren met een geelbeige tint
Geelbeige tinten doen denken aan warmte, gezelligheid en optimisme. Vloeren met een eiken-, beuken- of esdoorndesign geven aan een donkere kamer een warme uitstraling.

Vloeren met een rood-oranje tint
Deze vloeren brengen een enorme warmte in een kamer. Vaak worden deze kleur gecombineerd met geel-accenten.

Bruine vloeren
Een bruine tint, vooral in vloeren, duidt op de verbondenheid met de aarde. Omdat bruin uit diverse andere kleuren is samengesteld, kunt u het met veel kleuren combineren. Voorwaarde is, dat er voldoende licht binnenkomt om de bruine kleur goed te laten uitkomen. In bepaalde interieurs wordt een combinatie gemaakt van complementaire kleuren tussen vloer en muren, waardoor je een contrast krijgt. In andere gevallen kiezen we voor een ton-sur-ton combinatie. Dit wil zeggen dat er een combinatie wordt gemaakt van kleuren in dezelfde tint, maar dan in een donkere of een lichtere nuance. Dit kan een heel harmonieus en rustig effect geven. Maar pas op, het neigt snel naar eentonigheid.

Rood/oranje-bruine vloeren
Tropische houtsoorten geven uw vloer een warme uitstraling. We denken hierbij aan merbau, afzelia, teak, enzovoort. Aangezien deze houtsoorten erg levendig zijn is het soms moeilijk om bijpassende meubels en wandbekleding te vinden. Tip hierbij is: houdt uw muren enigszins warm en neutraal, bijvoorbeeld met gebroken wit of een afgeleide hiervan. Dit geeft een mooi contrast met de vloer. Om niet teveel contrasten te creëren, kunt u het geheel aanvullen met maximaal één of twee verschillende accentkleuren.

 

Meer info:

eiken-dubbel-gerookt-grijs-stroken-140-mm-breed eiken-dubbel-gerookt-grijs-stroken-140-mm-breed
eiken-gerookt-wit-verouderd-visgraat-diagonaal-140-x-700-mm-Q2 eiken-gerookt-wit-verouderd-visgraat-diagonaal-140-x-700-mm-Q2
eiken-verouderd-dubbel-gerookt-wit-Q2-stroken-140-mm-breed eiken-verouderd-dubbel-gerookt-wit-Q2-stroken-140-mm-breed
Grigio-Puur-Grijs-Hongaarse-Punt-90-x-450-mm Grigio-Puur-Grijs-Hongaarse-Punt-90-x-450-mm
Sherazade-Sandscape-Sable-sand-blokpaneel-diagonaal-120-x-600-mm Sherazade-Sandscape-Sable-sand-blokpaneel-diagonaal-120-x-600-mm
Sherazade-Seaside-Antique-Pearl-stroken-90-mm Sherazade-Seaside-Antique-Pearl-stroken-90-mm
Sherazade-Seaside-Antique-Silver-Grey-stroken-90-mm Sherazade-Seaside-Antique-Silver-Grey-stroken-90-mm
Sherazade-Seaside-Antique-White-visgraat-90-x-450-mm Sherazade-Seaside-Antique-White-visgraat-90-x-450-mm