Openingsfeest IKC De Rank zonnig en muzikaal

‘Yeah’ en ‘yo’ klonk het vrijdagmiddag in de Groeneweg in Schagen. In oranje, groene en blauwe kleding zongen en dansten de kinderen van basisschool De Rank en SKRS Kinderopvang op de beats van de djembé, en vierden zij de opening van hun IKC.

De mannen van ‘Fort van de verbeelding’ hadden overdag met alle groepen het feestprogramma voorbereid. En na schooltijd was het dan zover. De wind ging liggen, het zonnetje kwam kijken. De kinderen zongen hun lied en deden hun coole moves. Ouders en genodigden genoten volop van het tafereel op het buitenterrein van het IKC.

Na het optreden door de kinderen, waren er mooie woorden en rondleidingen voor genodigden. Vervolgens kwamen tussen 16.00 en 17.00 uur ook hordes belangstellenden een kijkje nemen! Buren, opa’s, oma’s, ooms, tantes en andere belangstellenden, velen waren benieuwd hoe het groene pand er van binnen uitzag. Positieve reacties alom.

Wat is een IKC?

IKC staat voor Integraal Kindcentrum. Het is een voorziening voor kinderen van nul tot en met twaalf jaar en biedt een totaalpakket voor educatie, opvang en ontwikkeling. De ouders en kinderen van basisschool De Rank en SKRS Kinderopvang hebben te maken met één pedagogische missie, één visie, één organisatie en één team. De medewerkers van de basisschool en de kinderopvang ondersteunen en stimuleren de kinderen gezamenlijk in hun ontwikkeling.

Het IKC is begin september, met het begin van het schooljaar, gestart. Naast de basisschool, kinderdagverblijf ’t Schommeltje (0 tot 4 jaar) en peuteropvang De Trommel (2 tot 4 jaar), kent het IKC sinds de start ook twee ruimtes voor buitenschoolse opvang. Bso De Rank is onderdeel van SKRS. Vóór schooltijd, ná schooltijd en in vakanties worden de kinderen van basisschool De Rank hier opgevangen.

Voor meer informatie kijk op www.derank-schagen.nl (http://www.derank-schagen.nl) en www.skrs.nl/ikc_de_rank (http://www.skrs.nl/ikc_de_rank).

 

IMG_4565 IMG_4565
IMG_4548 IMG_4548
IMG_4557 IMG_4557
IMG_4540 IMG_4540
IMG_4542 IMG_4542
IMG_4571 IMG_4571
IMG_4587 IMG_4587
IMG_4537 IMG_4537