Peuterschool Dreumesland

Samen spelen en samen ontwikkelen is niet alleen van elkaar leren, maar ook met elkaar leren. Binnen de peuterschool worden peuters, in een vertrouwde speel- en leeromgeving, spelenderwijs gemotiveerd om zich te ontwikkelen. Uw peuter krijgt de kans om de eigen horizon te verbreden en de wereld te verkennen en te ontdekken. Dit gebeurt door spelen, voorlezen, maar ook door middel van de eigen fantasie, vrij spelend met uitdagend speelmateriaal. Wij stimuleren uw kind in haar/zijn ontwikkeling. Dit gebeurt met een gerichte leermethode, Uk en Puk, maar altijd spelenderwijs. Wij spelen in op de brede ontwikkeling van het kind. Te denken valt aan motoriek, sociale-, communicatieve- en cognitieve vaardigheden. Ieder kind is uniek en leert op zijn/haar eigen wijze. Wij begeleiden dit binnen de mogelijkheden van het kind, want geen kind is hetzelfde. De medewerkers van peuterschool Dreumesland in Dirkshorn zijn VVE gecertificeerd. Deze certificatie biedt praktische handvatten om peuters, op elk niveau, bij hun ontwikkeling te begeleiden.

Peuterspeelzaal Dreumesland is een gezellige, sfeervolle peuterschool, gevestigd binnen basisschool de Meerkoet in Dirkshorn. Dreumesland is 3 ochtenden( maan-,dins- en donderdag) per week geopend. Het team bestaat uit 2 pedagogische medewerkers, te weten José Wenker en Gusta Landman.

Bij Dreumesland wordt gewerkt met het VVE programma Uk en Puk. Puk is een methode om kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling, Puk is een ‘knuffel’ die voor de kinderen dagelijks aanwezig is en mee doet met het dagprogramma van de groep. Puk wordt ingezet door de pedagogisch medewerkers om de kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling.
Op de peuterspeelzaal vinden geregeld activiteiten plaats. U kunt denken aan: kringmomenten, voorlezen, knutselen, spelactiviteiten en dagelijks wordt er buiten een frisse neus gehaald.

Dreumesland heeft een gezellig ingericht lokaal met verschillende speelhoeken en veel stimulerend en ontwikkelingsgericht materiaal. Wij creëren een warme, stimulerende en veilige omgeving, waarin kinderen zich met elkaar kunnen ontwikkelen in hun eigen tempo. Waar ze mogen zijn wie ze zijn, uniek! Een mooie opstap in de doorgaande lijn naar het basisonderwijs.

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze gezellige peuterschool in Dirkshorn en wilt u met uw peuter eens komen kennismaken? U bent ten aller tijde welkom om eens bij ons aan te komen, het liefst wel even na een telefoontje.

Eventuele verdere informatie www.Kappio.nl (http://www.Kappio.nl)  locatie Dreumesland.

Peuterschool Dreumesland
Koetenburgweg 12
1746 AR Dirkshorn
06-12553676

dreumesland dreumesland