Selva illustreert de tropische natuurpracht door het gebruik van natuurlijke materialen, warme tinten en ruwe reliëfstructuren.

Selva
In deze tactiele collectie dient het ondoorgrondelijke oerwoud als ultieme inspiratiebron. Het schaduwspel van licht en donker creëert een extra dimensie waardoor de gebruikte materialen volledig tot hun recht komen.

Pandan
Het vlechtwerk in tegelvorm vindt haar inspiratie bij de tropische plant pandan. De vezels van deze plant zijn diagonaal in stroken gesneden en ingevlochten. De strakke, diagonale lijnen worden meteen minder abstract dankzij de natuurlijke look & feel.

Corteza
Een subtiel streepmotief, geïnspireerd op de schors van bananenbomen. Dankzij de visgraatvorm speelt het motief met licht en schaduw waardoor de tekening varieert naar gelang de lichtinval.

Capas
De overlappende bananenbladeren creëren een rustig geheel doordat de stroken onherkenbaar zijn. Deze faux-uni charmeert door de dakpansgewijze compositie en het zachte, uitgesproken reliëf.

Abanico
De waaiervorm van de compositie van pandanbladeren zorgt voor een subtiele ’collage-look’. Het uitgesproken reliëf van de tekening geeft extra diepte en contrast.

Musa
De bladeren van de bananenplant ademen de tropische natuur. Deze print blinkt figuurlijk uit in zijn natuurgetrouwheid en letterlijk in de luxueuze afwerking in metaalglans.

Itaya
Deze print vindt zijn inspiratie bij de Itayapalm afkomstig uit het amazonegebied. Naargelang de kleurkeuze komt er meer of minder contrast tevoorschijn.

 

Bron: Arte

 

Inspiratie & Advies

Partners at Home

Witte Paal 300

Schagen

 

Pandan1-I01Q_tm Pandan1-I01Q_tm
Pandan1-8A6Y Pandan1-8A6Y
Musa2-9BM6 Musa2-9BM6
Musa1-649Q Musa1-649Q
Abanico2-0KY2_tm3 Abanico2-0KY2_tm3
Abanico5-BPY9 Abanico5-BPY9
5 5
4 4