DESSO AirMaster tapijt draagt bij aan een gezonder binnenklimaat

Als we bedenken dat we ongeveer 90% van onze tijd binnen doorbrengen, is het van groot belang dat de binnenlucht zo zuiver mogelijk is.

De aanwezigheid en de grootte van stofdeeltjes of fijnstof (PM) zijn bepalend voor de luchtkwaliteit en kunnen een directe oorzaak zijn van gezondheidsproblemen1). Eenmaal ingeademd kunnen deze deeltjes besmettingen veroorzaken met bacteriën, schimmels, pollen en allergenen2). Bovendien kunnen deze stofdeeltjes het hart en de longen aantasten en ernstige fysieke problemen veroorzaken (zoals een veranderde longfunctie en ontstekingen).


De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) richtlijnen voor luchtverontreiniging

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft heldere richtlijnen opgesteld voor luchtverontreiniging door fijnstof (binnen en buiten) en stelt dat fijnstof met een aerodynamische diameter van 10 μm of minder (PM10) schadelijk is voor de gezondheid. Deze kleine stofdeeltjes zijn onzichtbaar voor het blote oog en produceren niet altijd een waarneembare geur. Daarom kan de lucht in een op het oog schone kamer toch verontreinigd zijn. 

In het meest recente onderzoek3) van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wordt gemeld dat in 2012 circa 7 miljoen mensen zijn overleden ten gevolge van de blootstelling aan luchtverontreiniging binnen en buiten (dat is 1 op de 8 overledenen wereldwijd). Deze cijfers zijn meer dan twee keer zo hoog als de vorige ramingen en bevestigen dat luchtverontreiniging wereldwijd het grootste enkele gezondheidsrisico in het milieu is. Door het verminderen van luchtverontreiniging kunnen miljoenen levens worden gered.

DESSO AirMaster® tapijt voor een gezondere binnenluchtkwaliteit 

In tegenstelling tot wat algemeen wordt gedacht, kan tapijt een belangrijke rol spelen in het opnemen en vasthouden van fijnstof in het binnenklimaat. Een onderzoek van de Deutsche Allergie- und Asthmabund (DAAB)4) toonde in 2005 al aan dat de schadelijke werking van fijnstof aanzienlijk minder is als er, in plaats van een harde vloer, tapijt wordt gelegd.


Met DESSO AirMaster® is deze eigenschap nog verder ontwikkeld. De gepatenteerde technologie is speciaal ontwikkeld om schadelijk fijnstof uit de binnenlucht op te vangen en vast te houden. De open structuur van het product zorgt ervoor dat het stof eenvoudig door stofzuigen kan worden verwijderd, voor een optimaal herstel5) van de filteringfunctie van het tapijt.

 

Inspiratie & Advies:

 

IN_HP_AirMaster_9502_9504 IN_HP_AirMaster_9502_9504
IN_HP_AirmasterAtmos_8814 IN_HP_AirmasterAtmos_8814
IN_HP_AirMasterEarth_9970-9535-1051 IN_HP_AirMasterEarth_9970-9535-1051
IN_HP_Desso_Desert_Airmaster_8834_001 IN_HP_Desso_Desert_Airmaster_8834_001