Verkoudheid bij Baby's

Is je baby voor het eerst verkouden? Of heeft hij of zij al voor de zesde keer een verkoudheid te pakken? Het is heel logisch als jij daar ongerust van wordt! Gelukkig is een verkoudheid bij baby’s bijna altijd onschuldig. Wij vertellen je hoe het komt dat je kleintje zo vaak verkouden is en wat jij kunt doen om de bijbehorende klachten te verminderen.

Wat is er aan de hand bij een verkouden baby?

Verkoudheid wordt veroorzaakt door een virus. Dit virus zorgt voor ontstoken neusslijmvlies en kan er ook voor zorgen dat de keel gaat ontsteken. Hierdoor kan je kleintje last krijgen van een verstopte neus, niesbuien, hoesten, keelpijn en oorpijn. In sommige gevallen kan er zelfs koorts ontstaan. Een verkouden baby verschilt dus niet veel van verkoudheid bij een volwassene. Weerstand tegen verkoudheid wordt pas opgebouwd nadat je het virus een keer hebt gehad. 

Helaas kan een verkoudheid ontstaan door verschillende virussen. Je baby moet de weerstand tegen al die verschillende soorten virussen nog opbouwen. Daardoor zijn baby’s gemiddeld ook vaker verkouden dan volwassenen. Je kunt niet voorkomen dat je kindje verkouden wordt. Wel kun je voorzorgsmaatregelen treffen, zoals het weghouden van je kindje bij verkouden mensen of goed je handen wassen wanneer je zelf verkouden bent.

Waar moet je op letten wanneer je baby verkouden is?

In tegenstelling tot volwassenen kunnen kinderen snel koorts krijgen wanneer ze een virusinfectie hebben opgelopen. Het is daarom belangrijk om je baby goed in te de gaten te houden wanneer je kleintje tijdens de verkoudheid last krijgt van koorts. Als je baby koorts heeft, kun je het beste op een aantal dingen letten:

De temperatuur. Meet elke dag, een keer per dag de temperatuur met een thermometer (via de anus).

De reactie van je kindje. Zolang je kind voldoende drinkt en normaal reageert is er vaak geen reden tot bezorgdheid. Veel slapen is normaal bij hoge koorts.

Niet te warm aankleden of toedekken. Wanneer je koorts hebt moet je je warmte kwijt kunnen. Kleed daarom je kindje niet te warm als hij of zij gaat slapen.

Heb je nog vragen of wil je graag persoonlijk advies? Kom dan langs in de Etos winkel. Wat je vraag ook is, we helpen je verder. 

Topical_Baby-verkoudheid Topical_Baby-verkoudheid
112016040_MCM_PACK_525668 112016040_MCM_PACK_525668
120211072_MCM_PACK_376303 120211072_MCM_PACK_376303