Arte-Cameo-De schoonheid van imperfectie

 

Ontdek en waardeer de kracht van onvolmaaktheden en imperfectie. De vergankelijkheid van het leven en het pure karakter van de natuur brengt ons terug naar de essentie: authenticiteit en eenvoud. De asymmetrie en de verschillende vormen en structuren zorgen voor een onverwachte harmonie. De gebruikte materialen in alle ruwheid en puurheid komen op deze manier tot hun recht en krijgen de volledige aandacht. 

Twine
Geïnspireerd op handgeweven, open raffia patchwork waarbij de vlakken van verschillende groottes aan elkaar zijn gestikt. De natuurlijke beweging van het losse weefsel karakteriseert het patroon. De oneffen draden variëren in dikte waardoor schaduw en diepte tevoorschijn komen.

Emaille
De gelijkenis met emaillen aardewerk is onmiskenbaar. De inspiratie vond men bij verweerde verf of gedroogde aarde waardoor een gepatineerd effect ontstaat. Het met glazuur bewerkte patroon is een spectaculaire en gesofistikeerde eyecatcher in ieders interieur.

Shibam
Dit intrigerende patroon heeft een subtiel driedimensionaal effect door de interpretatie van open geweven sisal patchwork in verschillende richtingen. De sisaldraden zijn oneffen en hebben een ruw karakter waardoor imperfecties tot hun recht komen.

Lustro
Lustro heeft een look van travertijn of marmer. De verschillende steenlagen zijn duidelijk zichtbaar en de onregelmatige poriën zijn typerend voor dit materiaal. De glinstering van mineralen, de gelaagdheid van steen en de oneffenheden verzoenen luxe, ruwheid en puurheid.

Escama
Dit is allesbehalve een klassieke imitatie van slangenleder. Deze vrije interpretatie van reptielenhuid geeft op een subtiele manier een organische en dierlijke touch weer.

Linea
De inspiratie voor Linea is aardewerk waarbij pigment wordt ingewassen. Het spel van mat en glans is hierbij de verrassende factor. De fijne, rechte lijnen variëren in dikte waardoor een natuurlijke en sierlijke look ontstaat.

Arado
Penseelstreken van een grove kwast worden op een kunstzinnige manier uitvergroot. Het artistieke en artisanale karakter wordt letterlijk in de verf gezet door de hoogglanzende afwerking die contrasteert met de ultramatte onderlaag van krijt.

Timber
Timber is geïnspireerd op de unieke structuur van hout. Ontdek het verruimend effect dankzij de vloeiende nerfstructuur.

 

Bron: Arte

 

Inspiratie & Advies 

Partners at Home

Witte Paal 300

Schagen

Arado2B-82JKB Arado2B-82JKB
Emaille2-N5BU Emaille2-N5BU
Lustro1kopie-1H0MM Lustro1kopie-1H0MM
Timber1-TBPR Timber1-TBPR
Twine2-25vc21 Twine2-25vc21