Wimperserum

Moeder natuur een handje helpen met een wimperserum? Een wimperserum is niet zo onschuldig als je denkt. Het gebruik van zo’n serum kan namelijk ernstige en blijvende bijwerkingen met zich meebrengen. Daarom vertellen wij je alles wat je moet weten over wimperserum en welk serum je wél veilig kunt gebruiken.

Wat is wimperserum?

Een wimperserum, ook wel eyelash serum, is een serum waarvan je wimpers sterker, voller en langer kunnen worden én dat ervoor zorgt dat je minder wimperhaartjes verliest.Het geheim van wimperserum is dat er een bepaald groeimiddel in zit, wat stimulerend werkt op de haargroei. Klinkt ideaal? Wimperserum is helaas niet zo onschuldig als je denkt. Hieronder vertellen we je wat je moet weten over wimperserums en waar je op moet letten, wanneer je op zoek bent naar een veilig wimperserum. 

Is wimperserum gevaarlijk?

Afgelopen jaar trok de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit aan de bel toen bleek dat meerdere wimperserums het bestanddeel bimatoprost bevatten. Bimatoprost is een geneesmiddel bedoeld voor mensen met een oogaandoening. Gebruik van bimatoprost kan ernstige en blijvende bijwerkingen met zich meebrengen, zoals pigmentatie op de oogleden en blijvende verkleuring van de iris. Na waarschuwingen van de Europese Commissie hebben de meeste fabrikanten het bestanddeel bimatoprost uit de wimperserums gehaald. Dit betekent helaas niet dat het gebruik van wimperserum volkomen veilig is. In bepaalde serums worden namelijk nog steeds bestanddelen gebruikt die verwant zijn aan bimatoprost en die waarschijnlijk dezelfde bijwerkingen hebben. Dat wimperserum gevaarlijk is willen we niet zeggen, maar het kan in ieder geval wel schadelijk zijn. Wees dus gewaarschuwd en controleer altijd de ingrediëntenlijst, zo weet je zeker of je een veilig wimperserum te pakken hebt. 

Welk wimperserum is veilig?

Dat niet alle wimperserums veilig zijn: dat weten we. Maar hoe kies je dan vervolgens het beste wimperserum? Wimperserum zonder bimatoprost of bestanddelen die daaraan verwant zijn kun je veilig gebruiken en deze wimperserums zijn dus niet gevaarlijk. Bij Etos vind je daarom alleen wimperserums zonder bimatoporst. In ons assortiment vind je onder meer de L’Oréal Paris Clinically Proven Lash Serum. Dit serum bevat hyaluronzuur en keratine en voedende castorolie en geeft bij tweemaal daags gebruik binnen acht weken zichtbaar resultaat. Op de vraag wat het beste wimperserum is, is lastig antwoord te geven. Waar het ene product jouw wimpers direct voller laat lijken, kan het bij de ander wat langer duren. Zie je na een aantal weken nog geen resultaat? Probeer dan eens af te wisselen met verschillende veilige wimperserums, zo ontdek je welk eyelash serum het beste werkt voor jouw wimpers! Tip: droom jij naast volle wimpers ook van volle wenkbrauwen? Probeer het beste wimperserum voor jouw wimpers dan ook eens uit op je wenkbrauwen. 

eye eye