BKS Schagen in contact met InHolland studenten

Op 22 maart 2023 vond het Mix & Match event van InHolland plaats. Dit is een evenement georganiseerd door de HBO opleiding van InHolland, waar studenten en bedrijven elkaar ontmoeten. 68 bedrijven ontvingen 170 studenten vanuit 9 studierichtingen. 

Het Mix & Match event is al jaren een groot succes voor zowel studenten als bedrijven. Het doel van dit evenement is dat studenten bedrijven leren kennen, meer leren over de gekozen studierichting over hoe het in de praktijk gaat, in gesprek kunnen met bedrijven en natuurlijk op zoek kunnen naar stage- of afstudeerplaatsen. 

Studenten techniek

Na de zeer succesvolle edities van afgelopen jaren was het evenement dit jaar uitgespreid over 2 dagen, met een opsplitsing van de studierichtingen. Op 22 maart stond het evenement in het teken van Techniek met de volgende studierichtingen: IT Services Management, Informatica, Technische Bedrijfskunde, Bouwmanagement & Vastgoed, Business IT & Management, Werktuigbouwkunde, Technische Informatica, Elektrotechniek, Civiele Techniek en Bouwkunde.

Meer dan 25 studenten maakte kennis met BKS

Elk bedrijf geeft vooraf aan in welke studierichting ze actief zijn en voor BKS Schagen zijn de richtingen Bouwkunde, Bouwmanagement & Vastgoed en Civiele Techniek interessant. Vanuit die studierichtingen hebben studenten zich ingeschreven voor een kennismaking met BKS. Uiteindelijk hebben meer dan 25 studenten kennis gemaakt met BKS Schagen in diverse gespreksrondes. 

”Wat kost een vakantie”?

BKS Schagen had dit jaar gekozen voor een wat meer informelere vorm van gesprekken, waarbij de Luuk Wagter, de jongste medewerker van BKS Schagen de gespreksleider en presentator was tijdens de kennismakingsrondes. Luuk werd bijgestaan door René Wagter, directie BKS Schagen. Via een informele kennismaking en verrassende openingsvraag over ”wat kost nu precies de vakantie die je gepland hebt” informeerde Luuk op zijn eigen manier de studenten over BKS Schagen, waarbij uiteraard de nadruk ligt op bouwkostenadvies en bouwkostenberekening.

Stagemogelijkheden bij BKS en wat leer je nu precies?

”Wat leer je nu precies bij BKS” is een veel gestelde vraag, waar Luuk goed met zijn openingsvraag over de vakantie op in kon spelen. Op die manier werd het snel levendig en duidelijk wat BKS Schagen doet en wat je leert tijdens een stage. In 20 minuten per ronde maakte de studenten kennis met BKS en kregen ze een eerste inzicht in begrotingen en bouwkosten. 

Na afloop waren meerdere studenten geïnteresseerd in een vervolg of welke mogelijkheden tot stage er zijn. Kortom, ook dit jaar weer een succes. 

IMG-20230327-WA0009 IMG-20230327-WA0009
Afbeelding van WhatsApp op 2023-03-14 om 11.54.06 Afbeelding van WhatsApp op 2023-03-14 om 11.54.06