REPORTAGE-Scholieren helpen met de Nachtwacht van houtpixels

Noordhollands Dagblad - Zaterdag 27 mei-2023

Op het Regius giert de zaagmachine, nog 115.000 houtblolkjes...

Tachtigduizend houtblokjes gezaagd, nog een slordige 115.000 te gaan. Het werk aan de ’Nachtwacht in hout’ van Jakko Woudenberg gaat gestaag door. Gelukkig krijgt hij hulp, van leerlingen van het Regius College.

Schagen ■ In een van de praktijklokalen van de afdeling beroeps­onderwijs aan de Hofstraat giert de zaagmachine met grote regelmaat. Woudenberg heeft er een soort eigen werkruimte kunnen maken. Als de leerlingen beschikbaar zijn werkt hij er met een groepje jonge­ren uit de derde klas.Het is nu nog voolal monnikenwerk erkent Woudenberg. Eerst worden er strookjes hout gezaagd van een centimeter breed en een cemimerer of tien lang. Daarna moeten die strookjes nog eens door de zaag­machine om te worden terugge­bracht tot blokJes van een centime­ter bij een centlmeter. En vervol­gens moeten de blokjes op kleur en houtsoort worden gesorteerd.

Sponsor een pixel

Zo’n uniek houten kunstwerk maken Is natuurlijk best een kostbaar project. Daarom is Woudenberg altijd op zoek naar sponsoren.Bona, een Zweeds bedrijf dat is gespecia­liseerd in (producten voor) houten vloeren, ondersteunt het project. Particulieren kun­nen ook een bijdrage leveren, door een van de houtpixels te sponsoren. Voor een luttele zes euro kun je al een bijdrage leveren aan de bijzondere Nachtwacht. Doneren kan via de website dutchwoodartist.nl

 

Lees het volledige bericht: Noordhollands Dagblad - Zaterdag 27 mei-2023

 

De foto’s zijn aangeleverd door Marc Moussault

Schermafbeelding 2023-05-30 om 12.32.30 Schermafbeelding 2023-05-30 om 12.32.30
SC-BlokjesZagen01 SC-BlokjesZagen01
SC-BlokjesZagen02 SC-BlokjesZagen02
SC-BlokjesZagen03 SC-BlokjesZagen03
SC-BlokjesZagen04 SC-BlokjesZagen04
SC-BlokjesZagen05 SC-BlokjesZagen05
SC-BlokjesZagen06 SC-BlokjesZagen06