De Nijs/Dinto wint alsnog van US 2

ingevoerd op 2-10-2006

WARMENHUIZEN – Drie matchpoints tegen en alsnog winnen. Het was de verdienste van De Nijs/Dinto, dat de 3-2 overwinning op het Amsterdamse US 2 voor de poorten van de hel wegsleepte. De tegenstander kwam vooraf niet in het rijtje gevaarlijke titelconcurrenten voor, maar zal nu met dikke letters in het boekje van Dinto- coach Eric den Boef geschreven zijn.

Volgens den Boef lag het matige optreden van zijn ploeg in de eerste twee sets niet aan onderschatting, ondanks dat dat gegeven wel op de loer lag. US 2 is de laatste twee seizoenen namelijk net in staat geweest zich te handhaven in de regiodivisie. Het team is echter behoorlijk gerenoveerd. Bovendien worden de Amsterdamse reserves dit seizoen stevig onder handen genomen door oud-Dintospeler Erwin Woord. Dinto begon gretig en pakte al snel een 14-9 voorsprong. De concentratie verslapte vervolgens en US kreeg direct geloof in een stuntje. Spelverdeler Sander van den Berg moest door de stevige servicedruk te veel uitwijken naar de flanken. Het ijzersterke Mokumer blok wist daar wel raad mee: 21-25. Den Boef bracht Djerry Tervoort in op de buitenkant en George Nieuwland mocht de centrumpositie van Raimo Paula invullen. De tegenstander rook bloed en zette enthousiast en met veel verbaal geweld van de reservespelers door. Na een 16-20 stand kwam Dinto met een uitblinkende Charles Bos terug tot 23-23. Een knullige voetfout en een matige pass brachten US op een vooraf niet gedachte 0-2 voorsprong: 24-26. Dinto leek aangeslagen en den Boef vluchtte bij 0-4 snel in een time-out. Er werden enkele harde noten gekraakt en dat sorteerde effect. Halverwege de set kwam Erik Mulder terug binnen de lijnen en dat zorgde vooral in passend en verdedigend opzicht voor meer balans in het team. Ook het optreden van Djerry Tervoort was zeer degelijk te noemen. Weer was Charles Bos de grote man aan het eind van de uiterst spannende set. Sander van den Berg zocht de diagonaalspeler op in alle posities en na enkele keiharde dreunen overleefde Dinto drie matchpoints en zorgde een sprongservice-ace van Bos en een kill-block voor de ommezwaai: 29-27. Bij de thuisploeg gingen alle remmen los en het arme US verviel in een schamel, slordig en angstig speltype. Met een dikke 25-13 stand dwong Dinto een vijfde set af. Joost van den Berg beukte daarin de ballen hard diagonaal langs de blokkering en ook de sprongservice van Erik Mulder was op niveau. Na een 8-4 veldwissel kwam de winst geen moment meer in gevaar voor een euforisch Dinto: 15-10.

Beginopstelling De Nijs/Dinto: Sander van den Berg; Erik Mulder; Raimo Paula; Charles Bos; Joost van den Berg; Erik Slagter.