Dinto 2 wint met speels gemak van Odin

bron: Schager Courant

WARMENHUIZEN – De volleybalsters van Dinto 2 dachten tegen Odin uit Heemskerk een flinke strijd te moeten  uitvechten. De Heemskerkse tegenstander had dit seizoen nog geen set ingeleverd en wist de voorgaande edities de formatie van Fons Goudsblom altijd sterk weerwerk te geven. In de Doorbraak bleek hier echter weinig van. Dinto won met speels gemak: 4-0.

Goudsblom verbaasde zich na afloop flink over de wijze waarop zijn team de bezoeksters declasseerden. “We wonnen de pot binnen het uur. We liepen gewoon over ze heen. Onze passing was het gehele duel fantastisch. Daardoor liep de middenaanval van Sylvia Schut en Sylvia Mooij als een trein.” Dinto kwam geen moment van de wedstrijd in gevaar. Odin was met de voltallige selectie naar Warmenhuizen afgereisd, maar bleek tegen de thuisploeg op alle fronten een maatje te klein. Sue Ellen Eltink vertolkte een heldenrol in de lage verdediging en ook op de flanken was zij samen met  Jacqueline Staal en Astrid van Straten niet af te stoppen. Dinto pakte door deze volle winst direct weer de leiding in de promotieklasse.

Setstanden: 25-11; 25-17; 25-7 en 25-10.
Beginopstelling Dinto: Jacqueline Staal; Ingrid Poel; Sylvia Schut; Pauline Bleyendaal; Astrid van Straten; Sylvia Mooij.