Dinto wil mooi feestje bouwen

bron: Alkmaarse Courant

05-04-08
Het had zo mooi kunnen zijn voor de volleybalvrouwen van Bejo/Dinto: kampioen worden in de thuiswedstrijd tegen de enige concurrent Sovoco. De Soester ploeg verloor vorige week onverwachts, waardoor Dinto de titel van de regiodivisie in de schoot geworpen kreeg. De topper vandaag in de Warmenhuizer sporthal De Doorbraak is verworden tot een ‘feestpartij’.

Belangrijk aandeel in het Warmenhuizer succes heeft diagonaal speelster Simone van Haneghem. De 32-jarige volleybalster relativeert direct haar eigen inbreng: “Het kampioenschap is een teamprestatie. We zijn een uitgebalanceerde ploeg, waar naast prestatie gezelligheid de boventoon voert. Ondanks het enorme leeftijdsverschil klikt het perfect met elkaar.”
Samen met Els Stoop en Inge Ligthart vormt van Haneghem de ‘oudste’ kern van het team. Veertien jaar terug kwam zij al naar het eerste van Dinto. “Ik speelde in de promotieklasse bij Harpoen en was toe aan een nieuwe uitdaging. Dinto was een aantal treden hoger. Ik ben nog altijd blij dat ik de stap gemaakt heb. We hadden een ijzersterk team en promoveerden naar de eerste divisie en hebben daar vele jaren gespeeld. Al die tijd heb ik genoten van de leuke sfeer.”
Die ambiance is ook in de huidige formatie terug te vinden volgens van Haneghem. “ We doen nog zoveel andere dingen met elkaar. Zo gaan we vaak stappen en vieren we samen Sinterklaas en onze verjaardagen.”
Trainer/coach Rick Breeuwer is een belangrijke spil in het geheel, voegt van Haneghem eraan toe. “Zijn oefenstof is afwisselend. Hij is super gemotiveerd en brengt dat op de groep over. Je kunt gewoon goed merken dat hij zelf als speler al veel heeft meegemaakt.” De stap van de regiodivisie naar het landelijk volleybal is voor veel ploegen vaak te groot. Zal dit voor Dinto ook zo zijn? Ik heb goede hoop dat we in de middenmoot kunnen meedraaien. Vorig seizoen zijn we gedegradeerd, maar toen stond er een heel ander team, We hebben er veel goede speelsters bij gekregen. Daarnaast waren Inge Ligthart en ik vorig jaar zwanger, maar we draaien nu alle wedstrijden volop mee. We zijn bovendien als team gegroeid. De laatste wedstrijden zijn tweede divisie waardig. Ook trainen we op een extra verdedigingssysteem, dat op dat niveau moeiteloos gehanteerd moet worden.”
“Promotie was voor mij min of meer een voorwaarde om te blijven volleyballen. Ik heb het met mijn baan (groepsleerkracht basisonderwijs, red.) en als moeder van twee kinderen razend druk. Mijn vriend werkt op zaterdag, dus er moet heel wat gepland worden. Dan is dat als je op een hoog niveau speelt allemaal de moeite waard.”
Door de ontwikkelingen van vorige week is de druk af van de topper tegen Sovoco, zijn de Warmenhuizer kampioenen nog wel te motiveren? Van Haneghem: “Dit soort wedstrijden zijn de krenten in de pap. Wij hebben in Soest de eerste pot verloren. Heel frustrerend was dat door een opstellingsfout in de tweede set al onze punten teruggedraaid werden en we met 14-0 achterkwamen. We konden een 2-0 achterstand in sets nog mooi ombuigen, maar kwamen in de vijfde set net te kort. Dat willen we nu voor eigen publiek rechtzetten. De Doorbraak zal lekker vol zitten en in zo’n sfeer is het heerlijk volleyballen. We gaan dit seizoen bovendien voor de dubbel. Die bekerfinale is waarschijnlijk ook tegen Sovoco, dus vandaag is een goede testcase. Het beloofd een mooi feest te worden.”
Simone van Haneghem                                                           Foto: John Oud Simone van Haneghem Foto: John Oud